Kurser hos Turtlespeed

Kursusdage med Lars J. Sørensen

Kursusdage med Lars J. Sørensen

Kurser

Sjælens længsel – Om at finde sig selv uden at føle sig forkert

Hvordan det gode kun kan blive godt, når man er glad for sig selv og sit liv v/Lars J. Sørensen.

Et kursus, der henvender sig til psykoterapeuter, psykologer, psykomotoriske terapeuter, læger, bodyworkere o.lign.

Det er med stor glæde, at Turtlespeed for 6. gang kan byde Lars J. Sørensen velkommen til to spændende dage om skam, sjælens længsel og at være selvglad. To nærværsdage, hvor der arbejdes med kroppen, drømme og erkendelser af, at mennesker har brug for mennesker, og mennesker har brug for at være sammen med sig selv.

Selvglad – om menneskers livslange ægteskab med sig selv

Tænk, hvis værdien af mit liv – meningen med mit liv – ikke afhænger af det gode, livet giver mig, og heller ikke afhænger af det gode, jeg kan gøre i mit liv – men er bestemt af, om jeg kan være sammen med mig selv. Eller mere specifikt, om jeg kan lide mig selv, når jeg gør godt, eller livet gør godt med mig?

Det er jo langtfra et ukendt fænomen, at hvis jeg ikke kan eller ikke tør tage imod det gode, der sker, så er det ikke ret godt. Og hvis jeg ikke synes, at jeg har fortjent at have det godt, så kan mit liv aldrig blive godt. Uanset hvor megen anerkendelse, andre kan have til mig, så kan min manglende anerkendelse af mig selv effektivt blokere for, at jeg nogensinde kan føle mig anerkendt.

Skam kan overvindes gennem nærvær og tilknytning

Når man føler sig forkert og ikke kan holde ud at være sammen med sig selv, gemmer man sig i skamfuldhed. Til gengæld er det at føle sig set og føle sig mødt i sin selvforståelse en kærlighedsbekræftelse. Lykkes det at komme til stede i det nuværende øjeblik, er der nemlig ingen forkerthed eller skam. Skam opstår, når man bliver spejlet forkert tilbage og ikke bliver set, som den man er, mens berørtheden ved at føle sig set bringer kærlighed ind i det fælles rum. Derfor vil nuværende mødeøjeblikke med et andet menneske for mange føles som en bekræftelse på kærlighedens eksistens.

Tag dine drømme med på kursus

Vores naturlige blufærdighed gør det vanskeligt at åbne op for vore dybeste længsler og drømme. Ofte skjuler vi endog drømmene for os selv og kalder vore natlige drømme for mærkelige. Samtidig ved vi godt, at disse drømme foregår mere i nutid end vores dagligdag. Vi er også så kropsligt nærværende i drømmene, at vi kan ønske at vågne op. Det må siges at være et paradoks, at vi ofte ønsker at glemme vore drømme, når vi er vågne. Ofte vil en natlig drøm både være en beretning om ens overlevelsesstrategi og typiske følelsesmæssige og relationelle vanskeligheder. Men vigtigere kan man i sin drøm blive bragt i kontakt med sig selv og længslerne i sit liv. Hvis det lykkes at komme til stede og finde nærværet i sin vågne drømmefortælling, kan sjælens længsel blive indlysende nærværende. Den natlige drøm kan herved blive den livserfaring, man mangler for at føle sig mere hel og mindre forkert – så skriv dine natlige drømme ned og tag dem med på kursus.

Kurset bygger på bøgerne ”Skam – medfødt og tillært” (2013), ”Sjælens længsel” (2016), og ”Selvglad” (2018).

Lars J. Sørensen har fra 1979-2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sj. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapeutuddannelser. Forud for sine seneste bøger udgav han i 1996 bogen ”Særpræg-Særhed-Sygdom” og i 2005 ”Smertegrænsen”, der begge har afsnit om skam.

Dato, pris og tilmelding

Datoer

7. – 8. juni 2022 (kl. 10-17 & 9-16)

Pris: 2.400 kr.

Tilmelding skal ske på tempeldal@me.com.

Der bliver sendt en faktura ifm. Lars J. Sørensens kursus.

Der er fuld, bindende betaling ved tilmelding. Ved afbud en måned før returneres halvdelen, og ved afbud 14 dage før refunderes en fjerdedel.