Webinar med Jacob Kongshaug

"Lær din krop at stress regulere med 4 grund færdigheder"

ved Jacob Kongshaug

Online undervisning i kropsorienteret stressregulering.

 

Corona krisen er en kraftfuld udfordring for vores nervesystem. Vores normale livsstrategier

er presset og dagligdagen er pludselig blevet uforudsigelig, med uventede radikale forandringer.

Usikre tider aktiverer usikre tilstande i vores nervesystem.

Vi har mere end nogensinde behov for

effektive værktøjer, der kan optimere

vores stresshåndtering.

 

”Lær din krop at stres regulere med 4 grund færdigheder” er psykomotorisk træning, hvor du gennem nærvær og opmærksomhed på dine krop - sanser, øger og stabiliserer dine færdigheder til selvregulering.


Når vi f.eks. cykler, holder vi balancen ved små fysiske korrektioner, i retning og fart. Psykomotorisk stressregulering er på samme måde en kropslig færdig. Formen er enkel og består af simple anvisninger, der hjælper dig til at forstå og mærke hvilke sensoriske stressmarkører, du skal være opmærksom på. Balance er at vide, hvornår jeg er ved at miste den. Under pres er det derfor vigtigt, at jeg kan bevare kontakten til kroppen og derigennem koble mig på de færdigheder der stabilisere min stressaktivering.


Psykomotorisk stresshåndtering er at vide med mit hoved og kropslig kunne mærke, hvad jeg skal gøre for at bevare min balance og overblik.

Træningen tager afsæt i 4 enkle kropsfærdigheder; jordforbindelse, centrering, afgrænsning og at kunne rumme sine følelser. Forløbet er en gradvis gennemgang af disse 4 områder, der især udfordres når vi rammes af stress.


Du vil efter hver session, modtage en link til en lydfil, der indeholder en kort kropsgennemtænkning (7-8 min) af aftens tema. Derved har du mulighed for at fastholde en daglig praksis, som er afgørende for optimal effekt. Kroppens iboende hukommelse, lærer bedst gennem korte daglige gentagelser. Du vil endvidere modtage et link til aftenens optagelse. 

 

Jeg har hentet inspiration til denne træning fra min mangeårige erfaring som traumebehandler og kendskab til den gamle kinesisk bevægelsesform Tai Chi. Begge områder, der inviterer til at træne balance og indre afstemning, gennem regulering af din intention og nærvær til dit kropslige rum.

 

Det eneste det kræver af dig, er din tid og et ønske om at lære hvordan du gennem en kropslig tilgang, mere ubesværet kan regulere din stress.

”Check in med din krop” er et system der tilbyder dig træning og strategi til atter at kunne overskue og bevare orienteringen når verden igen udfordre.  

 

Formen jeg tilbyder, er let tilgængelig online undervisning. Hvor jeg over 4 session af 1,5 time fører dig igennem teori og øvelser, med en hovedvægt på træning af øvelser.


Online træning tager hensyn til evt. smittespredning og gør det i denne kontekst nemt at få adgang til ny viden og træning i stresshåndtering.  


Vi gør opmærksom på at der optages, du kan gøre din skærm sort på zoom og evt. ændre navn - hvis du ønsker at være anonym.

 

Datoer for de 4 online sessioner


Torsdag d. 03. juni  Kl. 19.00-20.30 - Jordforbindelse

Torsdag d. 10. juni Kl. 19.00 -20.30 - Centrering

Torsdag d. 17. juni Kl. 19.00-20.30 - Afgrænsning

Torsdag d. 24. juni  Kl. 19.00.-20.30 - At kunne rumme sine følelser


Pris for alle 4 gange 600 kr. 

Eller pr. gang 175 kr.

Early bird: tilmeld og betal inden d. 23. maj til 500 kr. 


Ved tilmelding bedes beløbet indsættes på mobilepay 151717

samt email til tempeldal@me.com (hvorefter du modtager zoom link)
Hvem er underviser:

Jacob Kongshaug er krops og psykomotorisk terapeut DAP, SE-terapeut (Peter Levine), samt Relationel traumeterapeut (Merete Holm Brantbjerg)

Han har været ansat som psykomotorisk terapeut og kropsterapeut i Københavns Kommune gennem 20 år, hvor han var tilknyttet et kommunalt, tværfagligt tilbud for traumatiserede borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Egen klinikvirksomhed siden 1993 og udvikler af PMST metoden siden 2010 (Psykomotorisk stress og traume behandling/PMST).